Üst Menu

User menu

Genel Bilgi

BÖLÜMÜN TANITIMI

Kimya Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Kampüsü içinde yer alan bölümlerden biri olup, ilk olarak 1976 yılında Fen Fakültesi bünyesinde öğretime başlamıştır. Daha sonraları, 1982 yılında YÖK Çerçeve Kanunu uyarınca Mühendislik Fakültesi bünyesine alınmıştır. Başlangıçta birkaç öğretim üyesi, yılda 10 öğrenci kontenjanıyla başlayan eğitim-öğretim ve araştırma etkinlikleri, bugün bölüme her yıl alınan 54 öğrenci ile dershane ve ofislerin bulunduğu bir bina ve uygulama-araştırmaların yürütüldüğü laboratuvarların bulunduğu diğer bir binada olmak üzere bağımsız iki binada sürdürülmektedir. Etrafı çam ağaçları ve 1500 m2’lik bir alana yayılmış otomatik sulama sistemi ile sulanan çimlerle kaplı bölümümüz Kız ve Erkek öğrenci Yurduna 50 m. uzaklıktadır. Bölümümüzde Eğitim-Öğretim faaliyetleri 5 sınıf ve 4 anfide yürütülmektedir. 2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren bölümümüz öğrencilerinin notları bağıl değerlendirme sistemine göre değerlendirilmektedir.
Bölümdeki anabilim dalları şunlardır: (i). Kimyasal Teknolojiler (ii). Proses ve Reaktör Tasarımı (iii) Temel İşlemler ve Termodinamik.