STAJ BAŞVURULARI

STAJ BAŞVURU ADIMLARI

1. 2020-2021 Mesleki Uygulama-I ve Mesleki Uygulama-II dersleri için Staj Başvuruları 20.03.2021 tarihine kadar yapılabilecektir.

2. Staj yapılmak istenen kurum ile ilgili bilgiler Staj Yeri Bilgi Formu doldurulduktan sonra fkar@firat.edu.tr mail adresinden olur alınacaktır.

3. Staj için Kurum ile ilgili olur alındıktan sonra Staj kabul belgesi kimyamuh@firat.edu.tr adresine mail ile iletilecektir.

4. Ayrıca Staj Kabul formu Posta yolu ile Kimya Mühendisliği Sekreterliğine iletilmesi gerekmektedir.

5. Staj Kabul Formu Firmanın Antetli Kâğıdına Öğrenci numarası ve ismi yazılarak hangi tarihler arasında staj yapılacağı belirtilerek yazılmalıdır.

6. Staj Kabul belgesinde mutlaka Firmanın Kaşesi olmalı ve imzalanmalıdır.

Aşağıda örnek bir kabul yazısı verilmiştir;

Kurumumuza  Staj için başvuran 170230... Nolu ..................... isimli öğrencinin …../…./…..-…./…./…. Tarihleri arasında 20 gün Staj yapması uygun bulunmuştur.

Bilgilerinize arz ederim.

KAŞE/ İMZA

2020-2021 Bahar Döneminde uzaktan eğitim olacağı için Bahar Dönemi içerisinde staj yapılabilecek olup staj yapmak isteyen öğrencilerin aşağıda verilen şartlara uyması gerekmektedir:

1)    Sadece, 2020-2021 Bahar Dönemi sonunda ya da 2020-2021 Yaz Okulu sonunda mezun olabilecek öğrenciler staj yapabilirler. Bu maddeye uymayan öğrencilere, staj yapmak için Staj Komisyonu tarafından onay verilmeyecektir.

2)    Staj ilgili dersler çerçevesinde, ödev ya da proje vermek şeklinde yapılmayacaktır.

3)    Öğrenciler staj yapacakları yeri kendisi bulacaktır ve Staj Komisyonundan onay alacaktır.

4)    Staj yapacak olan öğrencilerin, staj defterlerini 16 Mayıs 2021 tarihine kadar teslim etmesi gerekmektedir.

5) Mesleki Uygulama-1 (laboratuar stajı) için işletme bulamayan öğrenciler, stajlarını kimya mühendisliği bölüm laboratuarlarında yapabilirler. Bu durumda, öğrencilerin Bölüm Başkanlığına başvuru yapmaları gerekmektedir.